Onze stallingsvormen

We hebben voor ieder paard een passende stalling. Binnen of liever buiten? Grote weide of liever dicht bij huis? Alles is mogelijk!

Individuele stalling (Leenderstrijp en Heeze)

Uw paard gaat overdag de wei op en elke avond weer naar haar eigen box waar ze bijgevoerd wordt naargelang nodig is. De paarden krijgen zoveel kuilgras als ze lusten en nog wat bix extra. Voor de paarden met een slecht gebit en die moeite hebben met het kauwen van ruwvoer maken we nog extra slobber aan. Voordelen van deze stalling zijn: de paarden blijven in het ritme dat ze vanouds gewend zijn, paarden die al gebreken beginnen te vertonen kunnen we makelijker behandelen, het contact met de mens blijft maximaal in stand. Ook voor diegenen die zo af en toe nog een recreatief ritje met hun paard willen maken is dit de ideale stalling. Vanaf onze stallen rijd u zo de natuurgebieden van het Leenderbos of de Grote Heide in. Deze stallingsvorm hebben wij verdeeld over twee locaties (Heeze en Leende).

Individuele winterstalling (Leenderstrijp en Heeze)

Individuele winterstalling is een stallingsvorm waarbij de paarden gedurende de winterperiode elke nacht de beschikking hebben over een individuele box, waar ze naar behoefte bijgevoerd worden. Gedurende de zomerperiode [half april t/m eind oktober] gaan de paarden dag en nacht de wei in. Wij hebben hiervoor een groot oppervlak aan weilanden met voldoende gras ter beschikking, mocht de grasgroei onvoldoende zijn of is het gras te mals voor de paarden, dan voeren wij ze bij in grote ruiven met kuilgras. Voordeel van deze stallingsvorm is dat juist in de moeilijkste periode van het jaar de paarden individueel bijgevoerd kunnen worden.

Groepswinterstalling ( Heeze)

Dit is een stalling voor paarden die graag zo veel mogelijk buiten willen of moeten lopen in de zomerdag. De paarden lopen het grootste deel van het gehele jaar buiten in de wei. De weilanden die we hiervoor gebruiken zijn grote stukken weiland, die als een soort enclave, in een bosgebied liggen. Dit zorgt voor een natuurlijke beschutting tegen wind en biedt altijd de mogelijkheid voor schaduw als de zon te heet wordt. Als het gras niet voldoende meer groeit om de paarden voldoende eten te geven en de winter begint waardoor de weides niet meer goed toegankelijk zijn. Plaatsen wij de paarden op onze winterlocatie. Daar kunnen de paarden genieten van meerdere inloopstallen, een ruime voerplaat met vele voerruiven en een uitloopweide. En zodra in het voorjaar de weides weer toegankelijk zijn gaan ze voor de paarden mogen ze weer terug de weides op. Deze stalling heeft het grote voordeel dat u hier uw paard een mooie oude dag kunt bieden in een prachtige natuurlijke omgeving met een goede opvang in de winter.

Groepsstalling ( Leenderstrijp en Soerendonk)

U wilt uw paard weer echt paard laten zijn in een echte kudde waar ze het hele jaar rond in verblijft. U wilt dat uw paard zelf kan kiezen of het binnen wil schuilen of dat het buiten in de wei loopt te grazen of dat het op een van de vele eetplekken kuilgras gaat eten. Dan is groepstalling misschien wel de ideale optie voor u. Op deze locatie hebben wij een 7 tal enorme schuilstallen waar de paarden dik in het stro kunnen schuilen of rusten, de paarden hebben echter ook de beschikking over een grote weide en daarnaast zijn er enkele verharde plaatsen met voerruiven, kortom “leve de vrijheid”.

Scannen